Sinds 1999

A D ELEKTRA

Storingen zoeken in de groepenkast / aardlekschakelaar

Hieronder vindt u enkele tips bij storingen in de groepenkast (stoppenkast), bij knipperende lichten, steeds even uitvallen van elektriciteit en het vanzelf terug komen ervan enz. Komt u er niet uit? Bel dan onze storingsdienst. Tel: 030 - 29 333 70. Onze elektricien is bij spoedgevallen snel ter plekke en hanteert geen voorrijkosten in Utrecht en omgeving.

Als niets het meer doet:
Als alles is uitgevallen kunt u eerst nagaan of de stroomstoring alleen bij u in de groepenkast is of dat deze zich ook voordoet in uw directe omgeving. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld bij de buren te controleren. Als de buren ook geen stroom hebben moet u contact opnemen met de netwerkbeheerder Stedin. Telefoon: 0800 - 9009.


 

Als een gedeelte van uw elektriciteit uit is gevallen:

Controleer of er geen kapotte stoppen of naar beneden gevallen groepsschakelaars in de groepenkast zijn. Als alles aan staat en er geen gesprongen stoppen zijn kan het probleem zich in de leiding zelf voordoen. Het probleem kan ook een losse verbinding in de groepenkast zelf zijn. Dit probleem kunt u zelf helaas niet oplossen. Wij adviseren u onze storingsdienst te bellen.


Als de aardlekschakelaar steeds uitvalt: 
Ga als volgt te werk: Schakel de groepsschakelaars achter de aardlekschakelaar 
uit.

Schakel deze weer in en zet vervolgens de groepsschakelaars één voor één weer aan.

Bij de groepsschakelaar waar de aardlekschakelaar uitschakelt is er een probleem.

Ga na welke apparaten op deze groep zijn aangesloten en trek de stekkers van die apparaten uit de stopcontacten.

Gaat de groepsschakelaar weer aan zonder problemen dan ligt de storing aan een defect apparaat. Bij vochtig weer is het zeker ook belangrijk om de buitenelektra te controleren.


De groepsschakelaar voelt "lam."
In een enkel geval moet de knop eerst naar beneden worden geduwd en dan weer omhoog.

Bij uitblijven van resultaat moet de groepsschakelaar door een erkend elektricien vervangen moet worden.


 

Bij knipperende lichten / steeds kort uitvallen van stroom:

De oorzaak is onvolledig contact bij verbindingen in de leidingen of in de groepenkast. In enkele gevallen kan de oorzaak ook aan de stoomvoorziening (kabel) vanaf de straat naar uw huis toe liggen. 

Schroeilucht of knetterende geluiden:
Er kan een gevaarlijke situatie ontstaan! In dat geval adviseren wij alle elektra uit te zetten en direct onze storingsdienst te bellen.