Storingen zoeken in de groepenkast / aardlekschakelaar

Hieronder vindt u enkele tips bij storingen aan de groepenkast (ook wel stoppenkast genoemd). Handig, zodat u weet wat u moet doen bij aanblijvend knipperende licht, het continue uitvallen van de elektriciteit en soortgelijke klachten. Komt u er niet uit? Bel dan onze storingsdienst. Tel: 030 – 29 333 70. Onze elektricien is bij spoedgevallen snel ter plekke en hanteert geen voorrijkosten in Utrecht en omgeving.

Werkt geen enkel elektrisch apparaat meer in huis? Heeft u geen licht meer en komt er geen stroom meer uit het stopcontact? Dit komt door een storing met uw groepenkast of er is sprake van het storing in het stroomnetwerk van netwerkbeheerder Stedin.

Een aantal eenvoudige stappen geven uitsluitsel wat u verder moet doen.

  • Brand er nog licht bij de buren? Dan heeft u een probleem met de groepenkast. Neem in dit geval contact op met A D elektra om uw stroomstoring snel te verhelpen.
  • Hebben uw buren ook last en werkt de straatverlichting ook niet meer, neem dan contact op met Stedin. Het nummer is 0800 – 9009.

De TV doet het wel, maar de apparatuur in de keuken niet meer? Dit is een stroomstoring die geregeld voorkomt. Controleer of er geen stoppen kapot zijn in uw groepenkast of dat er geen groepsschakelaar is uit gezet. Een stop kunt u zelf vervangen en in het geval van een uitgeschakelde groepsschakelaar kunt u deze eenvoudig aanzetten door deze omhoog te drukken. Zet wel eerst even alle elektrische apparaten uit om uw stroomnetwerk in huis niet direct te overbelasten.

Is er geen sprake van een kapotte stop op uitschakelde groepsschakelaar? Dan is de storing in het stroomleidingsnetwerk van uw huis. Belt u onze storingsdienst voor een van onze experts. Wij komen dan langs om de storing te achterhalen en bieden direct een adequate oplossing.

Er is een probleem met de groepsschakelaar, waar de aardlekschakelaar omslaat. Controleer op uw groepenlijst welke apparaten op deze groep zijn aangesloten. Trek vervolgens de stekkers van die apparaten uit de stopcontacten. Als de groepsschakelaar weer aan gaat en er zijn verder geen problemen, dan ligt de storing aan een defect apparaat. Een andere mogelijkheid is dat de groep overbelast is, omdat er te veel apparaten tegelijk aanstaan.

Controleert u bij vochtig weer ook de buiten elektra. Werkt het nog steeds niet of komt u er zelf niet uit? Neem dan contact met ons op.

In dit geval moet de groepsschakelaar door een erkend elektricien worden vervangen.

De oorzaak van dit soort storingen, is onvolledig contact tussen de leidingen en of in de groepenkast. Het kan in enkele gevallen ook liggen aan de stroomkabel die van de straat naar uw huis loopt. Kunt u de oorzaak niet vinden? Bel dan de storingsdienst van A D Elektra.

Er kan een brandgevaarlijke situatie zijn ontstaan! Wij adviseren u alle elektra uit te zetten en direct onze storingsdienst te bellen. Wij hebben een snelle responstijd in de regio Utrecht en Nieuwegein. Verder rekenen wij geen voorrijkosten.

Heeft u andere vragen?

Hieronder vindt u verschillende contact opties.

Vrijblijvend Offerte Aanvragen

U heeft een (nieuwbouw) project in Utrecht en omgeving,
waarbij elektriciteit moeten worden vervangen of worden aangelegd?
Vraagt u dan een offerte aan via het onderstaande formulier.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.